Friskvårdsbidrag - hur funkar det?

Friskvårdsbidrag är en förmån som erbjuds av många arbetsgivare. Det innebär att du som anställd får en skattefri summa att använda till motion och friskvård, som till exempel ett årskort eller klippkort hos oss. 

De flesta arbetsgivare brukar betala ut friskvårdsbidraget någon månad efter att man lämnat in godkänt kvitto. 

Om din arbetsgivare använder sig av en friskvårdportal kan beställningar och köp generellt genomföras till och med 31 december och ändå räknas in på innevarande års friskvårdsbidrag.

Vi råder dig dock att fråga din arbetsgivare vad som gäller på din arbetsplats, både vad gäller kvitton för utlägg och portaler.

Friskvårdsportaler

Många arbetsgivare är anslutna till en friskvårdsportal. Hos kan du använda Benify och E-Passi. 

Benify

Gör din beställning via Benifys portal och hämta ut ditt inpasseringskort i receptionen. Ditt köp börjar gälla senast en vecka efter att du gör din beställning.

Klippkort m.m. kan köpas direkt i receptionen, då scannar du istället in kvittot till Benify för att använda ditt friskvårdsbidrag. 

E-Passi

Logga in i E-passi appen och registrera ditt köp på plats i anläggningen. När du visar upp kvittot på din beställning i receptionen registrerar personalen din betalning med E-passi i samband med att köpet registreras i kassan.